123ink - Printer ink and toners - Homepage logo
Ταχύτατες αποστολές!
Εύκολη & γρήγορη αναζήτηση
211 19 98 568
melania

Καλάθι

Ποσότητα Προϊόν
Το καλάθι σου είναι άδειο!
Σύνολο: 0,00 €
(Συμπ. 0% ΦΠΑ )
newsletter

Πολιτική απορρήτου

Απόρρητο Δήλωση Προστασίας Απορρήτου Και Προσωπικών Δεδομένων
Ημερομηνία Εφαρμογής: Ισχύει από 29/2/2024

Η «123 HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΙΔΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ» (εφεξής η «Εταιρεία», «εμείς», «μας») αναγνωρίζει ότι η προστασία και η ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων είναι μεγάλης σημασίας και δεσμεύεται να λειτουργεί σύμφωνα με την προστασία τους.

Αυτή η Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων («Δήλωση») περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους η Εταιρεία χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα, καθώς και τα μέτρα που έχει λάβει για την προστασία και τη διασφάλιση της διατήρησης και επεξεργασίας τέτοιων δεδομένων γενικά. Η Δήλωση ισχύει για εσάς εάν αγοράζετε προϊόντα ή λαμβάνετε υπηρεσίες από εμάς, εάν συμμετέχετε στις εκδηλώσεις ή τις προωθήσεις μας ή εάν αλληλεπιδράτε μαζί μας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του εταιρικού μας ιστότοπου ή επικοινωνώντας μαζί μας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε αυτήν τη Δήλωση και ενημερώστε μας εάν υπάρχουν περαιτέρω ερωτήσεις, διευκρινίσεις ή/και πληροφορίες που μπορεί να χρειαστείτε.
 

Σχετικά με εμάς

Σκοπός της παρούσας Δήλωσης είναι να σας ενημερώσει για το είδος των προσωπικών δεδομένων που συλλέγει η Εταιρεία, τον σκοπό και τις μεθόδους επεξεργασίας τους (συλλογή, αποθήκευση, χρήση, μετάδοση), τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που έχουμε λάβει, καθώς και τα δικαιώματα των υποκειμένων των προσωπικών δεδομένων επί αυτής της επεξεργασίας, η οποία πραγματοποιείται με αξιόπιστο και διαφανή τρόπο σε κάθε περίπτωση. Δεδομένης της συλλογής και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, η Εταιρεία δεσμεύεται σθεναρά για την επεξεργασία τους σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), τους ελληνικούς νόμους περί προστασίας δεδομένων και κάθε άλλο σχετικό νόμο ή κώδικα δεοντολογίας σχετικά με την προστασία δεδομένων.

Η «123 HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΙΔΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ» λειτουργεί ως σύγχρονη εμπορική εταιρεία στην Ελλάδα.
Η έδρα της Εταιρείας βρίσκεται στην Ιερά Οδό 285, ΤΚ 12244 Αιγάλεω Αττικής, Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ: 164471901000, Α.Φ.Μ.: 801847063, τηλέφωνο: 211 19 98 568, e-mail: info@123ink.gr

Ο www.123ink.gr είναι ο ιστότοπος της Εταιρείας, όπου βρίσκεται το ηλεκτρονικό κατάστημα (εφεξής το -e-shop») για την έκθεση και πώληση προϊόντων.

 

1. Τι είναι Προσωπικά Δεδομένα

Ο όρος «Προσωπικά Δεδομένα» αναφέρεται σε πληροφορίες φυσικών προσώπων, όπως όνομα, ταχυδρομική διεύθυνση, διεύθυνση e-mail, τηλέφωνο επικοινωνίας κ.λπ., τα οποία ταυτοποιούν ή μπορούν να σας ταυτοποιήσουν (εφεξής «Προσωπικά Δεδομένα» ή «Δεδομένα»).
 

2. Τι είναι η Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων

Οποιαδήποτε πράξη ή σειρά πράξεων που εκτελούνται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε προσωπικά δεδομένα ή σύνολα προσωπικών δεδομένων, όπως συλλογή, εγγραφή, οργάνωση, δομή, αποθήκευση, προσαρμογή ή τροποποίηση, ανάκτηση, ανάκτηση πληροφοριών, χρήση, αποκάλυψη από μετάδοση, διάδοση ή οποιαδήποτε άλλη μορφή διάθεσης, συσχέτισης ή συνδυασμού, περιορισμού, διαγραφής ή καταστροφής.
 

3. Τι δεδομένα συλλέγουμε

1. Πληροφορίες που συλλέγονται αυτόματα κατά την επίσκεψή σας και την αλληλεπίδρασή σας με τον ιστότοπό μας:

Η ιστοσελίδα μας έχει ενημερωτικό και εμπορικό-προωθητικό περιεχόμενο σχετικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που παρέχει η εταιρεία μας. Η περιήγηση στον ιστότοπό μας και μόνο (χωρίς να πραγματοποιήσει καμία αγορά ή να στείλει αίτημα) δεν απαιτεί από τον επισκέπτη την παροχή/καταχώρηση των προσωπικών του δεδομένων. Ωστόσο, με την επίσκεψη και την περιήγησή σας μόνο στον Ιστότοπο, ενδέχεται να συλλέγονται αυτόματα ορισμένες πληροφορίες, με τις οποίες μπορείτε να ταυτοποιηθείτε άμεσα ή έμμεσα, όπως:  
  • τη διεύθυνση Πρωτοκόλλου Διαδικτύου (IP) του υπολογιστή σας ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής που χρησιμοποιείτε για να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας,
  • τύπος προγράμματος περιήγησης και λειτουργικό σύστημα,
  • τις ιστοσελίδες που επισκεφτήκατε αμέσως πριν και μετά την επίσκεψή σας στη σελίδα μας,
  • την ταχύτητα της σύνδεσης και πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα λογισμικού που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας,
  • βασικές πληροφορίες σύνδεσης διακομιστή και
  • πληροφορίες που συλλέγονται μέσω cookies HTML, Flash cookies, web beacons και άλλων παρόμοιων τεχνολογιών (δείτε την Πολιτική Cookies).
  • Όσον αφορά τις πληροφορίες που συλλέγονται αυτόματα από την περιήγησή σας στον ιστότοπό μας, παρακαλούμε να αποφύγετε την επίσκεψή τους εάν δεν επιθυμείτε να συλλεχθούν και να υποβληθούν σε επεξεργασία αυτές οι πληροφορίες.
2. Πληροφορίες που μας παρέχετε απευθείας:

2.1 Εγγραφή μέλους

Όταν εγγράφεστε και είστε συνδεδεμένοι, συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα και τις πληροφορίες που μας παρέχετε, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ως προς αυτό, μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μας έχετε ήδη δώσει κατά την εγγραφή σας και πάντα σύμφωνα με τη συγκατάθεσή σας που μας δόθηκε ήδη κατά την εγγραφή σας, προκειμένου να προτείνουμε προϊόντα και υπηρεσίες με βάση τις πληροφορίες που έχουμε λάβει από προηγούμενες επισκέψεις σας στο ηλεκτρονικό κατάστημα ή με παραγγελία σας.

2.2 Πραγματοποίηση αγοράς

Μπορεί να σας ζητηθεί να δώσετε προσωπικές πληροφορίες για συγκεκριμένους σκοπούς, όπως όταν κάνετε μια αγορά, οπότε, μεταξύ άλλων, συλλέγονται τα ακόλουθα:
- στοιχεία επικοινωνίας, όπως το όνομα, τη διεύθυνση, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό τηλεφώνου σας.
- αριθμός πιστωτικής κάρτας ή άλλος αριθμός λογαριασμού πληρωμής, διεύθυνση χρέωσης και άλλα στοιχεία πληρωμής και χρέωσης ("Στοιχεία πληρωμής")
- αρχεία και αντίγραφα της επικοινωνίας σας εάν επικοινωνήσετε μαζί μας.
- πληροφορίες απαραίτητες για την ικανοποίηση ειδικών αιτημάτων

2.3 Επικοινωνία

Σε περίπτωση που ο επισκέπτης της ιστοσελίδας επιθυμεί να επικοινωνήσει μέσω αυτής με την Εταιρεία, καλείται να συμπληρώσει και να υποβάλει την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας. Ο ιστότοπος, κατόπιν υποβολής, συλλέγει και επεξεργάζεται, με τη συγκατάθεσή σας, τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα:
1. όνομα
2. αριθμός τηλεφώνου
3. διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
4. νομός
5. μήνυμα (ελεύθερο κείμενο του ενδιαφερόμενου)

2.4 Παράδοση

Μερικές φορές, θα χρειαστεί να μοιραστούμε τα Δεδομένα σας με ένα τρίτο μέρος που παρέχει μια υπηρεσία (όπως παράδοση με ταχυμεταφορές). Χωρίς να μοιραστείτε τα προσωπικά σας δεδομένα, δεν θα μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας.

4. Νομικές βάσεις επεξεργασίας

4.1 Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε στο πλαίσιο των ακόλουθων νομικών βάσεων:  
  • Έννομο συμφέρον όπως απαιτείται για την υλοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών
  • Συμβατικό και προσυμβατικό στάδιο
  • Νομική δέσμευση για συμμόρφωση με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς
  • Η συγκατάθεσή σας, την οποία μπορείτε να αποσύρετε ως μέρος των δικαιωμάτων σας
4.2 Δεν επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα:
  • χωρίς τη συγκατάθεσή σας,
  • χωρίς να είστε πελάτης μας στο πλαίσιο αγοράς ενός από τα προϊόντα μας ή χρήσης μιας από τις υπηρεσίες μας,
  • χωρίς να έχετε δώσει στην Εταιρεία τα δεδομένα σας ο ίδιος.

Δεν συλλέγουμε ούτε επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα παιδιών κάτω των 16 ετών.

Συλλέγουμε μόνο τα προσωπικά δεδομένα που είναι απαραίτητα για την ορθή και πλήρη παροχή των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, όπως όνομα, επώνυμο, ΑΦΜ, τηλέφωνο, e-mail, διεύθυνση, δεδομένα εμπορικής συμπεριφοράς κ.λπ. Σε αυτό το σημείο παρακαλούμε σημειώστε ότι είστε υπεύθυνοι για την ακρίβεια των δεδομένων που μας παρέχετε.

5. Σκοπός Επεξεργασίας

5.1 Όσον αφορά τους πελάτες, τους προμηθευτές και τους καταναλωτές: Οι σκοποί της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων είναι: τήρηση αρχείων πελατών και προμηθευτών, προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών (Marketing), επιστημονική στατιστική έρευνα αγοράς, δημόσιες σχέσεις, άλλες υποβοηθητικές εφαρμογές και καταναλωτές διαχείριση παραπόνων. Για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών, συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε μη ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πελατών μας, των καταναλωτών και ιδιαίτερα εκείνων που υποβάλλουν παράπονα ή παράπονα σε εμάς, τους εντολείς και τους αντιπροσώπους μας, τους συνεργάτες και συμβούλους μας, τους προμηθευτές μας και συμμετέχοντες σε έρευνες αγοράς, έρευνες και διαγωνισμών. Τα μη ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε είναι δεδομένα που σχετίζονται με στοιχεία ταυτοποίησης (προσωπικά στοιχεία) και δεδομένα σχετικά με τα αγαθά και τις υπηρεσίες που παρέχονται από το άτομο. Τα παραπάνω προσωπικά δεδομένα γνωστοποιούνται από τα ίδια τα υποκείμενά τους, προκειμένου είτε να καταστεί δυνατή η εξυπηρέτηση ή/και η ενημέρωσή τους από την εταιρεία μας, είτε να συμμετάσχουν σε προωθητικές ενέργειες και διαγωνισμούς που διοργανώνει η εταιρεία μας.

5.2 Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους, στελέχη και συνεργάτες της εταιρείας, η επεξεργασία που αναφέρεται παραπάνω πραγματοποιείται αποκλειστικά με σκοπό την εξυπηρέτηση, υποστήριξη και παρακολούθηση της σύμβασης εργασίας ή της σύμβασης εργασίας ή οποιασδήποτε άλλης σχέσης συνεργασίας οποιασδήποτε νομικής μορφής μεταξύ αυτούς και την εταιρεία, καθώς και για την εκπλήρωση όλων των συμβατικών και άλλων νομικών υποχρεώσεων που απορρέουν άμεσα από την εν λόγω συμβατική σχέση και τη γενική εργατική και κοινωνική ασφαλιστική νομοθεσία, καθώς και για την προάσπιση των σχετικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των Εταιρειών. Παραδείγματα χρήσης Προσωπικών Δεδομένων που πραγματοποιείται από την Εταιρεία είναι τα ακόλουθα:

1. Συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας ως νομική μας υποχρέωση με σκοπό την εκπλήρωση νομικών υποχρεώσεων που απορρέουν από την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία
2. Συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας ως νομική μας υποχρέωση με σκοπό την εκπλήρωση νομικών υποχρεώσεων που απορρέουν από την ισχύουσα εργατική νομοθεσία
3. Συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας στο πλαίσιο έννομου συμφέροντος με σκοπό την ανάλυση της επιχειρηματικής μας απόδοσης
4. Συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας για να διαχειριστούμε τυχόν παράπονα που μπορεί να έχετε
5. Συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας για να προσφέρουμε δώρα που προκύπτουν από τη συμμετοχή σας σε πιθανές προσφορές που μπορεί να έχουμε

6. Προσφορές

Στο πλαίσιο της προηγούμενης συναλλαγής σας με την Εταιρεία μας ή μετά από ρητή συγκατάθεσή σας, ενδέχεται περιστασιακά να επικοινωνήσουμε μαζί σας στη διεύθυνση e-mail σας ή να σας καλέσουμε και να στείλουμε μηνύματα στον αριθμό τηλεφώνου σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για νέα, προσφορές και εκδηλώσεις της εταιρείας, με ποιο τρόπο σας ενδιαφέρουν. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο και με την επιφύλαξη των διατάξεων του νόμου περί συναίνεσης για αποστολή ηλεκτρονικών επικοινωνιών για σκοπούς άμεσου μάρκετινγκ, παρέχετε τη ρητή συγκατάθεσή σας σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να μην λαμβάνετε τέτοιες πληροφορίες ή οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε να σταματήσετε να τις λαμβάνετε, ενημερώστε μας αμέσως στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επικοινωνίας μας. Είστε ελεύθεροι να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή.

7. Προστασία των δικαιωμάτων, της περιουσίας ή της ασφάλειας δικά μας ή τρίτων

6.1 Προστασία του λογαριασμού σας από απάτη και άλλες παράνομες δραστηριότητες :
Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση των δεδομένων σας για τη διατήρηση, την ενημέρωση και την προστασία του λογαριασμού σας. Παρακολουθούμε επίσης τη δραστηριότητα περιήγησης μαζί μας για να εντοπίζουμε και να επιλύουμε γρήγορα τυχόν προβλήματα και να προστατεύουμε την ακεραιότητα του ιστότοπού μας. Όλα τα παραπάνω αποτελούν μέρος του έννομου συμφέροντός μας. Για παράδειγμα, ελέγχουμε τον κωδικό πρόσβασής σας όταν συνδέεστε και χρησιμοποιούμε αυτοματοποιημένη παρακολούθηση διευθύνσεων IP για να εντοπίσουμε πιθανές δόλιες συνδέσεις από απροσδόκητες τοποθεσίες.

6.2 Ηχογραφήσεις τηλεφωνικών κλήσεων :
Όταν καλείτε το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης, προκειμένου να ενημερωθείτε για υπάρχουσες παραγγελίες ή/και να προχωρήσετε σε νέες παραγγελίες προϊόντων ή/και υπηρεσιών, η Εταιρεία μας καταγράφει τις κλήσεις ως μέρος της διασφάλισης απόδειξης συναλλαγών. Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώνεστε από εμάς μέσω ηχογραφημένης ειδοποίησης ότι η κλήση σας θα ηχογραφηθεί πριν την έναρξη της τηλεφωνικής συνομιλίας. Μέσω της ηχογράφησης, η Εταιρεία μας μπορεί να αποδείξει όσα συμφωνήθηκαν προφορικά μαζί σας, σε περίπτωση αμφισβήτησης. Εάν δεν επιθυμείτε να ηχογραφηθεί η φωνή σας, μπορείτε πάντα να επιλέξετε να επικοινωνήσετε μαζί μας γραπτώς, μέσω της διαθέσιμης φόρμας επικοινωνίας ή επιλέγοντας μία από τις μεθόδους που αναφέρονται στο άρθρο 10 της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου.

6.3 Επεξεργασία πληρωμών και αποτροπή δόλιων συναλλαγών:
Αυτό το κάνουμε με βάση τα νόμιμα επιχειρηματικά μας συμφέροντα. Αυτό βοηθά επίσης στην προστασία των πελατών μας από απάτη.

8. Συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από το νόμο

8.1 Για να συμμορφωνόμαστε με τις συμβατικές ή νομικές μας υποχρεώσεις για κοινή χρήση δεδομένων με τις αρχές επιβολής του νόμου. Για παράδειγμα, μετά από δικαστική απόφαση για κοινή χρήση δεδομένων με δικαστικές υπηρεσίες.

8.2 Για να σας στείλουμε επικοινωνίες που απαιτούνται από το νόμο ή που είναι απαραίτητες για να σας ενημερώσουμε για αλλαγές στις υπηρεσίες που σας παρέχουμε. Για παράδειγμα, ενημερώσεις σχετικά με αυτές τις σημειώσεις απορρήτου, ειδοποιήσεις ανάκλησης προϊόντων και νομικά απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με τις παραγγελίες σας. Αυτά τα μηνύματα υπηρεσίας δεν θα περιέχουν διαφημιστικό περιεχόμενο και δεν απαιτούν προηγούμενη συγκατάθεση όταν αποστέλλονται μέσω email ή γραπτού μηνύματος (SMS). Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για αυτούς τους σκοπούς, δεν μπορούμε να συμμορφωθούμε με τις νομικές μας υποχρεώσεις.

9. Μεταφορά και αποκάλυψη των προσωπικών σας δεδομένων

Δεν εμπορευόμαστε ούτε μεταβιβάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους παρά μόνο στο πλαίσιο των όσων ορίζονται στην παρούσα Δήλωση/Πολιτική Απορρήτου και στο πλαίσιο των απαιτήσεων του νόμου. Συγκεκριμένα, για να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, ενδέχεται να μοιραστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα με ορισμένες τρίτες εταιρείες, οι οποίες ενεργούν κατόπιν παραγγελίας μας (ως εκτελούντες την επεξεργασία) προκειμένου να σας παρέχουμε τη βέλτιστη εξυπηρέτηση (όπως εταιρείες μεταφορών, εταιρείες υπηρεσιών επικοινωνίας και μάρκετινγκ, λογιστικές, συμβουλευτικές ή ελεγκτικές υπηρεσίες κ.λπ.). Η Εταιρεία διασφαλίζει την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από τους συνεργάτες-τρίτες εταιρείες με συμβατικές ρήτρες που περιορίζουν τον σκοπό της επεξεργασίας και τη συμμόρφωση με τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα βάσει του GDPR για τη σωστή και ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Δεν μεταφέρουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτες χώρες ή/και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ιστότοπός μας (www.123ink.gr) συλλέγει, αλλά δεν προωθεί σε τρίτους, πληροφορίες που περιγράφουν την προηγούμενη δραστηριότητα περιήγησής σας στο Διαδίκτυο, όπως cookies (τα cookies είναι αρχεία που αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και περιέχουν πληροφορίες σχετικά με την προηγούμενη δραστηριότητά σας στο Ιντερνετ). Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιούμε cookies για πολλούς διαφορετικούς λόγους, με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουμε ένα ασφαλέστερο και πιο φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον για τους επισκέπτες μας, καθώς και να παρέχουμε διαφημιστικό περιεχόμενο προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες τους. Χρησιμοποιούμε επίσης «cookies» για να κατανοήσουμε πώς οι επισκέπτες μας πλοηγούνται στον ιστότοπο προκειμένου να βελτιώσουν τη δομή και το περιεχόμενό του. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies μπορείτε να βρείτε εδώ (δείτε περισσότερα στην Πολιτική Cookies).

10. Μέτρα προστασίας

Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας πληροφοριών και ασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε αναπτύξει και εφαρμόσει βέλτιστους τεχνικούς και οργανωτικούς μηχανισμούς για την ασφάλεια και την προστασία των πληροφοριών, προκειμένου να προστατεύσουμε την ακεραιότητα, τη διαθεσιμότητα και το απόρρητό τους και να τις προστατεύσουμε από κάθε μορφή τυχαίας ή παράνομης επεξεργασίας.

Το www.123ink.gr χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SHA-256, για ασφαλείς διαδικτυακές εμπορικές συναλλαγές. Αυτό κρυπτογραφεί όλα τα Δεδομένα που παρέχετε, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού της πιστωτικής σας κάρτας, του ονόματος και της διεύθυνσής σας, έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η αποκρυπτογράφηση ή η αλλαγή τους κατά τη μεταφορά τους μέσω Διαδικτύου.

Επιπλέον, οι πληροφορίες που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή σας ως χρήστη λογαριασμού είναι δύο: ο Κωδικός σύνδεσης (Όνομα χρήστη) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (Κωδικός πρόσβασης). Κάθε φορά που καταχωρείτε τα στοιχεία σας, έχετε πρόσβαση στον προσωπικό σας λογαριασμό. Η συγκεκριμένη διαδικασία επιτυγχάνεται με ασφάλεια μέσω κρυπτογράφησης κατά τη μεταφορά τους στο διαδίκτυο και στους διακομιστές της Εταιρείας. Με τα ίδια πρότυπα, σας δίνεται η δυνατότητα να αλλάζετε τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας (Password) όσο συχνά θέλετε. Μετά την εισαγωγή του επιθυμητού κωδικού, ο νέος κωδικός κωδικοποιείται και αποθηκεύεται στα συστήματα της Εταιρείας. Για το λόγο αυτό, είστε ο μόνος που γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασής σας και είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη διατήρηση του απορρήτου του κωδικού πρόσβασής σας από τρίτα μέρη.

Τα μέτρα αυτά επανεξετάζονται και τροποποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο.

11. Περίοδος διατήρησης δεδομένων

Συλλέγουμε και διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για την περίοδο που απαιτείται από το νόμο στο πλαίσιο της συμβατικής μας σχέσης μαζί σας. Γενικά αυτό σημαίνει ότι θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο διάστημα έχετε λογαριασμό στην Εταιρεία μας.

Σε σχέση με τα Προσωπικά Δεδομένα σας που σχετίζονται με αγορές προϊόντων, διατηρούμε αυτά τα δεδομένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προκειμένου να συμμορφωνόμαστε με τις νομικές μας υποχρεώσεις (όπως φορολογικό και εμπορικό δίκαιο και για σκοπούς εγγύησης). Στο τέλος αυτής της περιόδου διατήρησης, τα δεδομένα θα διαγραφούν πλήρως ή θα καταστούν ανώνυμα, για παράδειγμα με συγκέντρωση με άλλα δεδομένα.

Μερικά παραδείγματα περιόδων διατήρησης δεδομένων πελατών :

Παραγγελίες : Όταν κάνετε μια παραγγελία, θα διατηρήσουμε τα προσωπικά δεδομένα που μας έχετε δώσει για πέντε (5) χρόνια, ώστε να μπορούμε να συμμορφωνόμαστε με τις νομικές και συμβατικές μας υποχρεώσεις.

Εγγυήσεις : Εάν η παραγγελία σας περιλάμβανε εγγύηση, τα σχετικά προσωπικά δεδομένα θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος της περιόδου εγγύησης.

Newsletter : Η δήλωση συγκατάθεσής σας για την αποστολή ενημερωτικού δελτίου διατηρείται για όσο διάστημα σας αποστέλλεται το newsletter από την Εταιρεία και σε κάθε περίπτωση όχι περισσότερο από έξι μήνες από τη διακοπή της αποστολής του.

Καταγραφή τηλεφωνικών κλήσεων: Η Εταιρεία μας διατηρεί τις ηχογραφημένες συνομιλίες που σχετίζονται με την απόδειξη εμπορικής συναλλαγής ή το προκαταρκτικό μέρος αυτής στο πλαίσιο της συμβατικής σχέσης μαζί σας για περίοδο έξι (6) μηνών. Κατ' εξαίρεση, η Εταιρεία μας μπορεί να διατηρήσει τις καταγεγραμμένες κλήσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο θεμελίωσης, άσκησης ή υποστήριξης των νομικών αξιώσεων της.

12. Τα δικαιώματά σας

12.1 Αναγνωρίζουμε και προστατεύουμε τα ακόλουθα δικαιώματά σας:

1. Δικαίωμα διαφανούς πληροφόρησης για την άσκηση των δικαιωμάτων σας (Άρθρο 12, 13, 14 ΓΚΠΔ).

2. Δικαίωμα πρόσβασης (άρθρο 15 GDPR) στα προσωπικά δεδομένα που έχουμε συλλέξει από εσάς.

3. Δικαίωμα διόρθωσης (άρθρο 16 GDPR) ανακριβών προσωπικών πληροφοριών που έχουμε για εσάς.

4. Δικαίωμα διαγραφής («δικαίωμα στη λήθη») (άρθρο 17 GDPR) του λογαριασμού Μέλους-Χρήστη και των πληροφοριών που έχουμε για εσάς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η άσκηση του δικαιώματος διαγραφής για ενεργό συνδρομητή συνεπάγεται την αδυναμία μας να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες που ζητήσατε από εμάς.

5. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων (άρθρο 18 GDPR) όπου είναι δυνατόν.

6. Δικαίωμα αντίρρησης (άρθρο 21 ΓΚΠΔ) στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

7. Δικαίωμα ανάκλησης της ήδη δοθείσας συγκατάθεσής σας (Άρθρο 7 ΓΚΠΔ), δηλαδή να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή για επεξεργασία βάσει συγκατάθεσης.

Η νομιμότητα της επεξεργασίας των δεδομένων σας δεν επηρεάζεται από την ανάκληση της συγκατάθεσης μέχρι τη στιγμή που ζητήσατε αυτήν την ανάκληση.

12.2 Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε για οποιοδήποτε θέμα που σχετίζεται με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 211 19 98 568 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@123ink.gr. Παρακαλούμε να συνοδεύονται τα σχετικά αιτήματά σας από τα κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία ταυτοποίησης για τον εαυτό σας, με τη ρητή επιφύλαξη της Εταιρείας να ζητήσει την παροχή πρόσθετων πληροφοριών για την αναγνώριση και επιβεβαίωση των δεδομένων σας.

Απαντάμε στα Αιτήματά σας δωρεάν χωρίς καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση εντός (1) ενός μηνός από την παραλαβή του αιτήματός σας. Ωστόσο, εάν το Αίτημά σας είναι περίπλοκο ή υπάρχει μεγάλος αριθμός Αιτημάτων σας, θα σας ενημερώσουμε εντός του μήνα εάν χρειαστεί να λάβουμε παράταση για άλλους (2) δύο μήνες εντός των οποίων θα σας απαντήσουμε.

Εάν τα αιτήματά σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά, ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η Εταιρεία μπορεί να επιβάλει ένα εύλογο τέλος, λαμβάνοντας υπόψη το διοικητικό κόστος παροχής των πληροφοριών ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας, ή να αρνηθεί να προχωρήσει με το Αίτημα.  

13. Τελικές Διατάξεις

13.1 Εφαρμοστέο Δίκαιο είναι το Ελληνικό Δίκαιο, όπως διατυπώθηκε σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα 2016/679/ΕΕ και γενικά το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

13.2 Αρμόδια δικαστήρια για τυχόν προκύπτουσες διαφορές σχετικά με τα Δεδομένα σας είναι τα Δικαστήρια της Αθήνας.

13.3 Παράπονα : Διατηρούμε τα δεδομένα σας, σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της παρούσας Δήλωσης και τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Ωστόσο, εάν επιθυμείτε να υποβάλετε σχετική καταγγελία, διατηρείτε το δικαίωμα να υποβάλετε τα παράπονά σας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ταχυδρομική διεύθυνση Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. 210. 6475600, ηλεκτρονική διεύθυνση ( e-mail) contact@dpa.gr), εάν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων παραβιάζει το ισχύον εθνικό και ρυθμιστικό νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
 

Αυτή η Πολιτική Απορρήτου μπορεί να τροποποιηθεί ανά πάσα στιγμή. Σας ενθαρρύνουμε να διαβάζετε περιοδικά αυτήν την Πολιτική για να γνωρίζετε πώς προστατεύονται τα Δεδομένα σας. Η παρούσα τέθηκε σε ισχύ στις 29/2/2024. Σε περίπτωση τροποποίησης, θα αναφέρεται η ημερομηνία κατά την οποία έγινε. Η Πολιτική Απορρήτου, όπως διαμορφώθηκε από την πιο πρόσφατη τροποποίηση, θεωρείται πάντα έγκυρη. Ελπίζουμε ότι αυτή η Πολιτική Απορρήτου σας βοήθησε να κατανοήσετε πώς χειριζόμαστε τα Προσωπικά Δεδομένα σας και τα δικαιώματά σας να ελέγχετε τον χειρισμό από την Εταιρεία μας. Εάν έχετε ερωτήσεις που δεν έχουν καλυφθεί ή σχόλια και ανησυχίες που μπορεί να έχετε σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου μας, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 211 19 98 568 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@123ink.gr